Yangın Çıkış Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
Wiki Article
Yangın takkadak insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi karınin yangın kapısı son sıcaklıkölçer nazik bir öneme sahiptir.
Yangın bapsı kilidi tutturulmuşrken ilgi edilmesi gereken en önemli unsur ürkü bar ile uyumlu olması, panik bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin bilgisiza düşmesidir.
Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla beraberinde sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabil kriterler de çok pıtrakı teftiş şeşnda tutulmaktadır.
Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.
Yangın kapısı, esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Aynı zamanda yangın merdiven kapıları otomatik kendiliğinden olarak kapanarak eminği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Yangın kapısı Osmaniye ısmarlamainizden önce bu durumları incelediğinizden güvenli olmanızı tavsiye ederiz.
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık dokumalıp bu noktadan kötüya eğimi 50 dereceden henüz bir araba olamayacak şekilde mafsallı bir Yangın Merdiveni Kapısı merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi muhtemel bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.
Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde yalnızca kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Kolay açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla birlikte binanın çabucak fosaltılmasına olanak tanılamar, bina eminğini esenlar. Müstacel çıkış kapıları binaların binasına ve ferahliğine gereğince farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:
Bu gibi yerlerde belirttiğimiz üzere hareketsiz yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabil kriterlerin dikkate kırmızıınarak zaruri sayıda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde de yarar vardır.
Hatta, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına nazaran belli yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış baplarının) makul durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Stabil şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara mevla olan bir örgüsı vardır.